De kerstsfeer fotograferen

In december zijn er veel gebouwen mooi versierd met kerstverlichting. Ook in en om het huis is alles leuk versierd in kerstsfeer. Het is erg leuk deze sfeer te gaan fotograferen. Ik geef je een aantal tips om de max uit je foto’s te halen.

 

Kerstsfeer buiten
Als je de kerstsfeer buiten, bijvoorbeeld bomen of gebouwen wilt fotograferen, zorg dan (als het mogelijk is natuurlijk) dat je met de schemer begint met fotograferen. Het ‘blauwe uur’ is een mooi stukje tijd om deze foto’s te maken. Tijdens het blauwe uur kun je het contrast tussen de lichtjes en de achtergrond wat verkleinen, zodat je voorkomt dat de achtergrond erg donker/zwart is.

Niet flitsen
Zet de flitser uit. Wanneer je gaat flitsen tijdens het fotograferen zal je de kerstsfeer niet terugzien op de foto.

Statief
Het gebruiken van een statief bij het fotograferen van kerstsfeer maakt het een stuk makkelijker. De kans van een strakke foto is veel groter. De moeilijkheid omdat er minder licht aanwezig is en dus onscherpte pak je zo aan.

 

Stil
Zorg dat je je camera echt zo stil mogelijk houdt. Ook wanneer je de foto hebt gemaakt nog even je toestel stil houden. Door de vaak lastige lichtsituatie heeft je toestel gewoon iets langer de tijd nodig.

 

Afstandsbediening of zelfontspanner
Gebruik een afstandsbediening of timer om te voorkomen dat er beweging ontstaat.

De achtergrond
Zet een aantal kerstcadeaus, familielid of huisdier op de voorgrond en bijvoorbeeld een verlichte kerstboom op de achtergrond. Stel scherp op het onderwerp en je achtergrond is sprookjesachtig

 

Kerstbal
Spreek je creativiteit aan. Zoek de kerst. Gebruik een kerstdecoratie in de boom in combinatie met kerstverlichting. Gebruik de kerstbal eens als reflectie, maak er bijvoorbeeld een zelfportret in.

 

Details
Fotografeer ook eens de details. Kijk eens echt om je heen. De kerstcadeaus, kersthuisjes, een sieraad of een kersttak. Maak er mooie composities mee. Zet het onderwerp niet meteen altijd in het midden (gebruik je raster).

Op de socials je kerstgroet
Maak van je foto (met kerstverlichting in kerstsfeer) een post op de socials. Het is erg leuk om je eigen creatie te laten zien.

 

Nog even alles op een rij:

  • Kijk om je heen, zoek je mooie plaatjes
  • Zorg dat je je mobiel STIL houdt
  • Gebruik geen flitser
  • Gebruik buiten het ‘blauwe uurtje’
  • Maak foto’s met het licht
  • Zoek, vind, fotografeer details
  • Laat je foto’s zien

Veel plezier! #blijfkijkenblijfklikken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 6 =