Hi,
speciaal voor jou heb ik dit document gemaakt.
Een maand lang inspiratie. Een maand lang handvaten om moeiteloos en met fun te posten. Een boost voor jouw zichtbaarheid op de socials.
Ik hoop dat ik je die ‘schop onder je kont’ heb kunnen geven tijdens de live-dag en dat dit je nog een stap verder brengt.

Heb je een vraag, contact gerust.
Groetjes Ellen
Professionalista / Smart Foto

Bijzondere Dagen om te gebruiken in je posts van 16 augustus tot 15 september:

16 augustus
Internationale Achtbanen Dag

19 augustus
Internationale Dag van de Fotografie

20 augustus
Wereld Muggendag
Internationale Dakloze Dieren Dag

22 augustus
Dag van de Tandenfee

23 augustus
Internationale Dag ter Herdenking van de Slavenhandel (en de afschaffing daarvan)
Dag van de Romantische Muziek

25 augustus
Kiss and Make Up Day

26 augustus
Nacht van de Vleermuis

29 augustus
Internationale Dag tegen Kernproeven

30 augustus
Internationale Dag van de Vermisten
Internationale Dag van de Walvishaai

1 september
Nachtvlindernacht

2 september
Internationale Dag van de Kokosnoot

3 september
Internationale Dag van de Baard

4 september
Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid

5 september
Internationale Dag van de Liefdadigheid
Kaaspizzadag

6 september
Duurzame Dinsdag

8 september
Internationale Dag van de Fysiotherapeut

9 september
Dag van de Scheiding
Nationale Dag van de Geboorte
Internationale Teddyberendag

10 september
Dag van de Boerin
Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding
Internationale Dag van de Eerste Hulp

11 september
Dag van de Grootouders

12 september
Europese Actiedag tegen Migraine
Programmeursdag

13 september
Internationale Dag van de Chocolade
Pindadag

15 september
Dag van de Leidster
Internationale Dag van de Democratie
Wereld Lymfeklierkankerdag
Wereld MD Dag

 

Denk je er nog even aan …
Instagram is niet alleen zenden. Instagram is een SOCIAAL platform, dus wees sociaal. Niet alleen je post plaatsen, niet alleen je stories/reels plaatsen (wel heel, heel belangrijk hè, want hiervan is het bereik heel groot). Maar ook reageren op reacties onder je posts, reageren op posts van anderen, connecten met anderen. Dat is echt belangrijk om te groeien.

 

AUGUSTUS, de Inspiraties

Opdracht 16 augustus :
Vraag een antwoord. Stel je volger een vraag en ga voor een reactie. Heb je dit al vaker gedaan, kijk dan even terug in je statistieken welke vraag het meeste aantal reacties leverde. Borduur hier op verder. Het beeld bij deze post kan je wellicht in een FlatLay maken.

 

Opdracht 17 augustus :
Zet een product van jou eens in de SpotLight. Waarom word jij er zo blij van, wat doet het voor jouw volger.

 

Opdracht 18 augustus :
Geef een Tip over de film die men echt zou moeten zien. Maak een foto die een link heeft met de film (doe dit wel op een manier die nieuwsgierig maakt… succes!!).

 

Opdracht 19 augustus :
Deel een mooie quote. Misschien wel één die met de zomer, met vakantie hebben, met juist in de vakantie werken, te maken heeft…?

 

Opdracht 20 augustus :
Vandaag is het Wereld Muggendag. Wordt jij altijd ‘getorpedeerd’ of gaan ze jou altijd voorbij. Heb je een oplossing, vertel!

 

Opdracht 21 augustus :
Geef een 3 tips
. Doe dit dmv een carroussel (meerdere foto’s achter elkaar). Dit is goed voor de kijktijd van jouw post, gebruik het.

 

Opdracht 22 augustus:
Van wie word jij blij? Wie zou jij wel eens in de SpotLight zetten? Het beeld, ga daar creatief mee aan de gang. Misschien wel over wat hij/zij doet of wat hij/zij voor je betekent…. succes!!

 

Opdracht 23 augustus :
Heb jij tips tegen de warme nachten die er wellicht zijn of nog komen. Deel ze gerust met je volgers. Het beeld kan een foto passend bij deze tijd zijn.

 

Opdracht 24 augustus :
Wellicht het je de laatste tijd meer volgers erbij gekregen. Stel jezelf gerust nog eens voor. Denk je dat dat te veel kan zijn, bedenk dat echt niet iedere volger al jouw posts ziet en hé, ze volgen jou, dus ze willen jou echt wel leren kennen!!

 

Opdracht 25 augustus :
#TBT weet jij wat dat betekent? Dit is een hashtag die veel op instagram gebruikt wordt. En dan alleen op een donderdag. Het is nl. Throw Back Thursday… vertel, van welk land is jouw favoriete vakantieland (nu of vroeger). Plaats een foto van die vakantie …

 

Opdracht 26 augustus :
Vandaag knallen we weer met een echte strakke FlatLay post. Kijk eens waar je je onderwerp in de foto zet. Je kunt gerust werken met lege ruimtes in je foto. Ga hiervan uit en bouw jouw verhaal hier om heen. Geef de Look&Feel van jouw bedrijf hierin weer.

 

Opdracht 27 augustus :
Kijk terug op een post die je aan het begin van de zomer hebt geplaatst. Vertel over hoe je nu denkt over die post. Is het nog steeds hetzelfde of is jouw zienswijze veranderd? Gebruik een andere foto als de foto bij die post, maar maak wel een duidelijke connectie.

 

Opdracht 28 augustus : pastedGraphic.png
Stel dat je een cadeau voor jezelf zou kopen, wat koop jij dan? Vraag dit ook aan je volger, wellicht komen hier geweldige interacties van… dat is waar social media over gaat!!

pastedGraphic_2.png

Opdracht 29 augustus :
#mondaymotivation / #maandagmotivatie Dit zijn ‘hekjes’ die regelmatig worden gebruikt. Maak jij er vandaag een post mee, met een geweldig woord of woorden dat/die de nieuwsgierigheid van je volger aanwakkert?

 

Opdracht 30 augustus :
Deel 3 momenten van de afgelopen maanden die jouw een glimlach op je gezicht geven. De foto erbij zal niet moeilijk zijn toch…

 

Opdracht 31 augustus :
Zit je nog in de vakantiemodus of werk je alweer volop. Vertel wat jouw favoriete jaargetijde is en de foto…. die gaat natuurlijk over de zomer (dat vindt het algoritme in deze tijd fijn).

 

SEPTEMBER, de Inspiraties

Opdracht 1 september :
Alweer een nieuwe maand. Voor velen na de vakantie, dus knallen maar! Deel vandaag een review. Wanneer je alleen het woord Review (met evt een geweldige achtergrond met een foto die transparant is) in je beeld zet, zal deze zeker opvallen!

 

Opdracht 2 september :
De (werk)week is alweer bijna voorbij. Nog 1 dagje. Hoe was je week, had je een hoogtepunt. Vraag het ook  je volger/kijker.

 

Opdracht 3 september :
Werk jij veel samen met andere ondernemers (of zou je dat graag doen) geef een shoutoutnaar een andere ondernemer (tag deze ondernemer ook vooral in je post en zet het in de stories (met deze ondernemer achter een @), zodat deze ondernemer deze post evt kan reposten, zo vergroot je de zichtbaarheid van deze ondernemer en heb je kans bij een repost op zichtbaarheid voor jou). Maak een foto van dat onderdeel waar jullie samenwerking over gaat.

 

Opdracht 4 september :
Vandaag is een foto recht van boven weer aan de beurt (de FlatLay) maak een foto van jouw een product dat jij verkoopt (verkoop je geen product, maak een foto dit past bij de dienst die jij aanbiedt). Noem het belangrijkste pluspunt van dit product/deze dienst en wellicht kan je een connectie met het weekend maken, ook in het weekend kun je gerust een post over je producten/diensten plaatsen. Wellicht blijft het zelfs iets langer ‘hangen’.

 

Opdracht 5 september :
Welke vraag krijg jij de laatste tijd regelmatig gesteld? Besteed hier eens een post aan. Geef jouw antwoord in de post en eindig de post met een vraag voor je volger/kijker.

Wanneer je vragen stelt in je post (TOP, dit is een vorm van interactie creëren) zorg dan dat je vragen makkelijk te beantwoorden zijn. Ook als je geen antwoorden krijgt is het geen mislukte post hoor. Je volger/kijker heeft toch in zijn/haar hoofd er even over nagedacht en wellicht iets langer bij je post stil gestaan (goed voor het algoritme).

 

Opdracht 6 september :
Vertel over een trend op jouw vakgebied. Wanneer je hier een opsomming van kan maken (hier kan je meerdere foto’s achter elkaar mee plaatsen of een lijst van maken), doe dit. Wanneer je hier een blog van kan maken, doe dit. Verwijs in je post naar dit blog (zet de link in je Bio).

 

Opdracht 7 september :
Deel een (nieuw product) dat jij verkoopt. Maak er een foto van die er uit knalt. Wanneer mogelijk, gebruik de kleuren die passen bij jouw branding. Heb je een klant met een positieve reactie over dit product, vertel dit ook gerust in je post.

 

Opdracht 8 september :
Laat eens iets van langer geleden zien. Gebruik de hashtag #TBT (throw back time). Je vertelt dan vaak meteen iets over jezelf. Vraag gerust om een reactie.

 

Opdracht 9 september :
Maak eens een FlatLay van jouw lunch (op je werkplek). Vertel over hoe jouw dag loopt. Een maaltijd is (bijna) altijd een goed iets om als FlatLay te fotograferen. En laten FlatLays EN foodfoto’s het best vaak goed doen op Instagram … 1=1 = 2 (of 3).

 

Opdracht 10 september :
Vertel wat  jouw product of dienst jouw volger oplevert. Kom met argumenten die voor jouw ideale klant een echte plus zijn.

 

VANDAAG STAAT DE MAAND OKTOBER ONLINE.
SUPERHANDIG OM GESTRUCTUREERD TE WERKEN!

 

Opdracht 11 september :
Vraag jouw volger wat de reden is dat hij/zij jou volgt. Wat zou jouw volger nog meer van jou willen lezen/weten? Stel de vraag.

 

Opdracht 12 september :
Doe een shout-out naar een klant die door jouw product/dienst grote stappen heeft gemaakt. Vertel het pad/het verhaal van deze klant.

 

Opdracht 13 september :
Vandaag is het Chocolade Dag. Ben je een liefhebber, is het je ‘Guilty Pleasure’, vertel erover. Laat jezelf gerust zien. Jezelf regelmatig laten zien, doen!!

 

Opdracht 14 september :
Gebruik je Stories vaker om te verwijzen naar een nieuwe post op je pagina. De kijkers blijven steeds vaker hangen in de Stories, jammer als ze daardoor jouw posts missen!!  Je kunt natuurlijk ook een post van een ander in jouw stories zetten, die andere ondernemer zal dit zeker waarderen en voor jou ook ‘plussen’.

 

 

Ik hoop dat je met deze inspiratie een boost in je zichtbaarheid hebt kunnen creëren!
Post je niet iedere dag, geen probleem, geen paniek. Misschien kan je dan aan de hand van bovenstaand inspiraties zelf een regelmaat hier in aanbrengen.
Post in ieder geval waarde, post niet om te posten. Maar post om jouw expertise te laten zien en ZEKER om te connecten!!

 

Nog even over ‘regeltjes’ over ‘hoe het hoort…’
Dus nog even dit:
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of worden doorgegeven aan anderen dan gebruikers van deze INSTAGRAM Content Kalender zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Ellen Pichotte.

(Vertaling in duidelijk Nederlands: heb je niet betaald voor deze content kalender, jammer (of doe het alsnog)! Weet je, deze informatie is dan gewoon niet voor jou. Wil je dat ik nog meer geweldige challenges/workshops /producten kan blijven aanbieden, registreer je gewoon voor deze (of een andere) challenge/workshop/producten).

Speciaal voor jou
is deze Content Kalender kosteloos voor je beschikbaar.
Wil je meer, contact mij of schrijf je meteen in voor de maandelijkse boost aan inspiratie (directe link).
Heb je nog een vraag, contact mij gerust.
Heel heel veel plezier met het zichtbaar zijn/worden op de socials!!

CopyRight @ellenpichottefotografie-smartfoto/smartsocial