Jouw bedrijf, 2020 en foto’s…
Ieder mens kijkt graag naar foto’s. Als bedrijf kan je met je posts, met je foto’s jezelf en jouw bedrijf in ’the picture’ zetten.
Moet dat?
Moeten? Niets moet!
Verstandig?
Ja!
Mensen zijn sinds maart 2020, sinds de rare tijd waarin we nu zitten, nog meer online. Mensen zoeken het product of de dienst die ze willen aanschaffen nog meer online.
Denk dan na over wat voor soort foto’s willen mensen graag zien.
Heeft Corona ook invloed op de foto’s die wij aantrekkelijk vinden?
Ik denk het wel. Door de ‘zachte lockdown’ en de beperkingen die we nu nog hebben is de hang naar gezelligheid (nog) groter geworden.
Wanneer je dat weet is het handig om hier op in te spelen.
Foto’s met een natuurlijke warmte, foto’s die gezelligheid uitstralen, daar slaan we nu op aan.
Kijk zelf maar eens naar waar jij op social media naar kijkt. Een fijne sfeer, onbewust blijf je daar iets langer bij stil staan.
Wanneer je warmte/sfeer kan vertalen naar jouw bedrijf/jouw merk. Dan is in deze tijd jouw online zichtbaarheid nog effectiever.

 

8 tips om ook jouw (product)foto’s ‘gezelliger’, dus effectiever te maken:
Tip1 Maak gebruik van een omgeving om je product heen
Plaats dus niet een foto met alleen je product, maar geef je product een context. Geef je product een omgeving zodat je (potentiêle) klant ziet hoe/waar het product (of de dienst) van toegevoegde waarde is.
Een prachtig krukje in een mooie setting.
Tip2 Gebruik een huisdier, (blij) persoon of evt. knuffeldier om je product/dienst een kader te geven
Lachende, spelende mensen/kinderen en huisdieren doen het goed. Mensen in actie, we houden ervan. Onbewust trekt het de aandacht en blijf je langer bij de post stilstaan.
Behind the scenes
Tip3 Een hapje & een drankje
Gezelligheid wordt vaak geassocieerd met eten en/of drinken. Afhankelijk van het jaargetijde pas je je onderwerp/setting aan. Denk ook aan wat je standpunt is, vanaf waar fotografeer je het geheel. Een toevoeging van een bijgerecht, maakt het nog spannender. Ideeën zijn naast een maaltijd ook een mooi glas fris met fruit of een heerlijk aangeklede koffie…
Een lunch genietmoment
Tip4 Gebruik boeken/tijdschriften die bij jou en jouw bedrijf/merk passen
Maak een mooie stapel (strak of juist nonchalant) en leg jouw product erop/erbij. Of gebruik een boek juist op een andere manier. Het triggert, het maakt nieuwsgierig naar de letters, naar titels. Het geeft huiselijkheid en gezelligheid.
Liefde met letters
Tip5 Groen en kleur
Maak een mooie compositie van je plant(en) en/of bloemen. Vertel het verhaal wat de connectie met jouw bedrijf is. Foto’s van bloemen geven de gezelligheid altijd een upgrade. Wanneer het mogelijk is, gebruik de kleuren van je huisstijl.
Tulpen in een mooie compositie
Tip6 Natuurlijke materialen
Mooie, warme naturel kleuren en structuren, die geven meteen een warm gevoel. Denk aan rotan, aan riet, aan hout en/of zachte materialen. Let bij het fotograferen op je standpunt, op wat je wel of juist niet in beeld zet.
Zacht, zachter, zachtst
Tip7 Oude materialen
Verweerde materialen, beelden met een historie, geven ook warmte af. Denk aan oud hout, roest of oude stoelen, tafels of een kast. Een optie is ook bv gecombineerd met de natuur… een mooie combinatie
Een eyecather in verweerd decor
Tip8 Echte kleur 
Felle kleuren, dat maakt iedereen vrolijk. Wanneer je een geweldige compositie maakt (bv nonchalant maakt gezellig). Kleuren en wanneer je deze ook nog combineert met een zwart-wit achtergrond… een kracht waar ieder oog zeker op zal vallen.
Een nostalgisch verhaal
Denk ‘out of the box’ en DURF!!
Succes!

Fotograferen met je SmartPhone kun je leren

Wil je ook graag geweldige foto’s leren maken met je SmartPhone? Wil je ook graag meer zichtbaar zijn op Social Media?  Wil je ook meer klanten via Social Media? Kom dan naar de workshop ‘Zakelijk Fotograferen met je SmartPhone’ 

Of wil je liever alle kennis opdoen op je eigen moment, op de plek die jij kiest EN het nog even nalezen … de online training komt binnenkort online!

(foto gemaakt met SmartPhone, bewerkt met SnapSeed).

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − vier =